Les-Charmettes

Voor een zorgeloze vakantie !

Connecties

       

Fotos

    

Onze omgeving

 

Leven als God in Frankrijk, kan in onze comfortabele Bastide welke is gelegen in Salernes.   Salernes ligt in het hart van de VAR, één van de mooiste gebieden van Zuid-Frankrijk. De Provence / Côte d’Azur is één van de meest gewilde vakantieplekken van Europa geworden. Het zachte klimaat van de Middellandse zee en het azuur blauwe water maken leven als god in Frankrijk mogelijk. ( Voor het actuele weer in Salernes: klik hier.)

In de VAR, zijn vele oude Provençaalse dorpjes met hun smalle straatjes, oude kerkjes, fonteinen en schilderachtige pleintjes. Salernes heeft een gezellig dorpsplein waar wekelijks de woensdag- en zondagmarkt plaats vindt. U vindt hier een willekeur aan regionale en Provençaalse producten.

 

De Bastide Les-Charmettes ligt circa 2 km, vanuit de dorpskern. De Bastide ligt rustig en toch niet afgelegen, op een royaal terrein met als bijzonder kenmerk een eigen zwembad. Hier vindt u rust en ruimte in een zeer aangename omgeving. 

  

 

In de streek vindt u sinaasappel- en olijfbomen, wijngaarden, de geurige lavendelvelden  en prachtige mimosa. 

 

               

Salernes ligt in de vallei van de Bresque, tegen de heuvels. Internationaal bekend om haar keramische tegels de “tomettes”  en diverse andere aardewerk voorwerpen en tegeltableaus.

 

 salernes   Salernes - locationenprovence.com

Salernes

Kustplaatsen van de Middellandse zee als o.a Sainte Maxime, Saint Tropez, Cannes, St. Raphael, Fréjus zijn op korte afstand. Maar ook zijn dichtbij mogelijkheden zoals “Plage de Gigaro of Plage de Débarquements, beide bij  La Criox Valmer. Avonturiers kunnen een duik wagen van de rotsen bij de Calanques van Cassis.   

 

 

De haven van Cassis

Voor wie liever het zoete water heeft, zijn er natuurlijk ook de intieme strandjes langs het meer “Lac de Saint Croix” , bij de Gorges du Verdon. Ook het nabij gelegen kleinere Lac de Quinson en Lac d’ Esparron. De indrukwekkende Grand Canyon van frankrijk de ”Gorges du Verdon” is van adembenemende schoonheid. U ziet de rivier De Verdon op 700m hoogtussen de rotsen doorstromen.

         

 

Kano varen op de Verdon en vlakbij uw huis op de ”Argens” is voor een ieder een belevenis om nooit meer te vergeten.

Tourtour, het dorp in de ” hemel ” geeft u het gevoel er inderdaad te zijn, zo indrukwekkend is het uitzicht op talloze bergkammen.

  

Villecroze met zijn waterval en Entrecasteaux met zijn prachtige kasteel, Thoronet met zijn mooie abdij, Sillans-la-Cascade met zijn ontspringen van de Argens. Een uitdaging om het zelf allemaal te ontdekken en te genieten van de prachtige omgeving.

 

 

De waterval bij Sillance-la-Cascade.